×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Sladkokyselý čočkový dál
30 minut , Střední náročnost , Česká , Pro gurmány ,

Sladkokyselý čočkový dál

Co budu potřebovat

200 g červené čočky ABio
1,5 lžičky kurkumy
špetka soli s 12 bylinkami
3 lžíce slunečnicového oleje AQ Nyní v akci
2 cibule AQ, nasekané najemno
2 stroužky česneku, rozmělněné
4cm kousek zázvoru, nastrouhaný
2 lžičky kari
2 lilky
hrst čerstvého koriandru AQ
500–600 g vařené rýže basmati k podávání Nyní v akci

Jak na to?

Čočku nasypte do hrnce, přidejte kurkumu a zalijte 500 ml vody. Vařte patnáct minut doměkka. Odeberte případnou pěnu a osolte. Zatímco se čočka vaří, rozpalte v pánvi lžíci olivového oleje a osmahněte na něm cibuli, česnek a zázvor. Zhruba po pěti minutách přidejte do pánve kari a opékejte další dvě minuty, pak vše přidejte k čočce, promíchejte a vařte dalších deset minut. Lilek pokrájejte na tenké plátky, potřete zbylým olejem a opečte na grilovací pánvi dvě až tři minuty z každé strany. Podávejte dohromady: čočkový dál s lilkem, zasypaný koriandrem a k tomu vařenou rýži.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj