×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Sladkokyselé krevety
15 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Středomořská ,

Sladkokyselé krevety

Co budu potřebovat

25 velkých nevyloupaných krevet (s hlavami) Nyní v akci
sůl slunečnicový olej na smažení Nyní v akci
5 stroužků česneku, rozmělněných nožem
kousek zázvoru, nastrouhaný
3–4 chilli papričky, zbavené semeníku, tence pokrájené + na ozdobu čerstvý koriandr na ozdobu
Na omáčku
150 ml kečupu
2–4 lžíce cukru
1 lžíce sójové omáčky
1/2 lžíce octa

Jak na to?

1.Krevety osolte – sůl se do nich snažte mírně vetřít – a nechte deset minut odpočinout. Pak je na slunečnicovém oleji osmahněte do poloměkka, tedy asi minutu dvě z každé strany.
2.V míse smíchejte suroviny na omáčku. Na pár kapkách oleje osmahněte česnek, zázvor i chilli papričky, aby vše bylo krásně křehké. Pak do pánve přilijte i omáčku a přiveďte k varu. Přidejte předsmažené krevety, promíchejte, aby se vše spojilo, a minutu až dvě zahřívejte. Podávejte horké.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj