×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Sladké fotbalové hřiště
60 minut , Dezert , Vysoká náročnost , Česká ,

Sladké fotbalové hřiště

Co budu potřebovat

250 g másla
400 g krupicového cukru
2 sáčky vanilkového cukru Nyní v akci
6 lžic kakaa holandského typu
460 g hladké mouky
2 sáčky prášku do pečiva Nyní v akci
8 vajec, bílky a žloutky
Na náplň:
750 g tvarohu Nyní v akci
500 g mascarpone
3 lžíce citronové šťávy
1 vanilkový cukr Nyní v akci
120 g krupicového cukru
200 ml šlehačky
Na ozdobu:
900 g–1 kg marcipánu
zelená potravinářská barva
instantní cukrová poleva

Jak na to?

1. Polovinu másla, krupicového cukru, jeden sáček vanilkového cukru, tři lžíce kakaa a 200 ml vody dejte do kastrolu a na mírném plameni nechte rozehřát. Do zchladlé směsi pak přidejte polovinu mouky smíchanou s práškem do pečiva. Poté vmíchejte 4 žloutky a nakonec i tuhý sníh ze čtyř bílků. Směs vlijte na plech o rozměrech 30 x 40 cm vyloženy pečícím papírem a pečte při 180 °C 20 minut. Totéž zopakujte s druhou půlkou použitých ingrediencí, abyste měli dva čokopiškoty.
2. Prvních pět ingredienci na naplň promíchejte dohladka. Nakonec do vzniklého krému opatrně vmíchejte šlehačku ušlehanou dotuha. Většinu krému namažte na první korpus a přiklopte druhým. Zbytkem krému pak potřete vršek a boky dortu, krásně k sobě „přilepí“ marcipán. Ten obarvěte dozelena, rozválejte do velkého plátu a pak jim přetáhněte dort. Cukrovou polevou „nakreslete“ hřiště a dejte chladit. Ozdobte figurkami fotbalistů.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj