×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Sladké bláto
30 minut , Dezert , Nízká náročnost , Sladká jídla ,

Sladké bláto

Co budu potřebovat

1 lžička práškové želatiny
125 ml mléka Nyní v akci
165 g granka
250 ml smetany ke šlehání
8 snítek máty a strouhaná čokoláda na ozdobu

Jak na to?

Želatinu v kastrůlku zalijte lžící mléka a nechte nabobtnat. Pak přimíchejte zbývající mléko a podle návodu na obalu želatiny povařte. Pak stáhněte z ohně a vmíchejte granko. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
Ušlehejte smetanu a šlehačku postupně vmíchejte do kakaové směsi. Připravené bláto rozdělte do šesti například zavařovacích sklenic o objemu 250 ml a nechte v lednici aspoň dvě hodiny zatuhnout. Před podáváním postrouhejte čokoládou a ozdobte mátou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj