×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Sladká stonožka
90 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká ,

Sladká stonožka

Co budu potřebovat

200 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
85 g krupicového cukru Nyní v akci
85 g třtinového cukru
1 lžíce kypřicího prášku do pečiva
kůra z 1 pomeranče Nyní v akci
2 vejce
285 ml zakysané smetany Nyní v akci
100 g másla Nyní v akci
potravinářské barvy: zelená, žlutá, červená, modrá
Na krém:
100 g másla Nyní v akci
300 g smetanového sýru Nyní v akci
100 g moučkového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
Na ozdobu:
2 kulatá lízátka
2 balení kyselých žížal
cukrové maliny
zelené bonbony
lékořice

Jak na to?

1. První část receptu udělejte raději vy, dospělí. Troubu předehřejte na 200 °C. Připravte si 24 samodržících papírových košíčků o průměru 34 mm a výšce 21 mm. V míse smíchejte obě
mouky, oba cukry, kypřicí prášek a pomerančovou kůru. V jiné lehce našlehejte vejce, přidejte k nim zakysanou smetanu a máslo a pak vlhkou směs vmíchejte k tekuté. Nepřešlehejte. Směs rozdělte do čtyřech misek a každou obarvěte jinou potravinářskou barvou a poté těsta rozdělte do košíčků a pečte 25 minut. Nechte zchladnout. 2 Pusťte k dílu děti. Změklé máslo našlehejte se sýrem, vmíchejte cukr a extrakt a krémem naplňte cukrářský sáček. Muffiny až na jeden zelený ozdobte krémem a podle obrázku je spojte do těla stonožky, na zelený posaďte poslední z řady a z cukrovinek udělejte oči, pusu, nos i tykadla. Z kyselých bonbonů udělejte nohy.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj