×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Sladká pizza
60 minut , Dezert , Střední náročnost , Sladká jídla ,

Sladká pizza

Co budu potřebovat

Na základní těsto
1 sáček (7,5 g) sušeného droždí Nyní v akci
1 lžička medu
1 lžíce olivového oleje + na pomazání Nyní v akci
250 g hladké mouky + na podsypání
1 lžička soli
Na ozdobu
6 lžic nutelly
400 g směsi malin, borůvek a jahod
100 g bílé čokolády, nastrouhané
několik snítek máty na ozdobu

Jak na to?

Droždí, med a 175 ml vlažné vody smíchejte v misce. Na teplém místě nechte 5 minut stát, až se na povrchu začnou tvořit bublinky. Pak do kvásku vmíchejte olivový olej. Mouku a sůl smíchejte v míse, uprostřed udělejte důlek a do něj nalijte kvásek a prsty spojte v těsto. Pak těsto vyndejte na pomoučněnou plochu a zpracovávejte ho 5 minut, až bude hladké a pružné. Přendejte ho do mísy vymazané olivovým olejem a zakryté potravinářskou fólií nechte 45 minut kynout, až zdvojnásobí objem. Vykynuté těsto vyndejte na pracovní plochu, krátce prohněťte, vraťte ho do mísy a nechte ještě 10 minut kynout.
Troubu předehřejte na 200°C. Vykynuté těsto rozdělte napůl a vyválejte dvě tenká kola. Pomažte je nutellou, ozdobte ovocem a posypte čokoládou. Pečte 8 minut nebo až je těsto krásně zlatohnědé a křupavé. Nakonec pizzy ozdobte mátou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj