×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Škubánky s mákem
10 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Česká , Sladká jídla , Vaření ,

Škubánky s mákem

Co budu potřebovat

1 kg brambor, sůl Nyní v akci
300 g hrubé mouky
100 g mletého máku
200 g moučkového cukru
200 g másla

Jak na to?

Už jste někdy zkoušeli připravit domácí škubánky? A co takhle rovnou domácí škubánky s mákem? Zde je recept.

1) Brambory oloupejte, nakrájejte a v osolené vodě vařte 15 minut.

2) Vývar sceďte do jiné nádoby, brambory proházejte, a pak je do necelé poloviny znovu zalijte vývarem a zasypte moukou.

3) Rukojetí vařečky vytvořte ve směsi otvory tak, abyste viděli vývar.

4) Hrnec vraťte na plotýnku, rozehřátou na minimum, přiklopte a nechte 20 minut zapařit.

5) Brambory rozšťouchejte a vařečkou roztírejte ke stěnám kastrolu.

6) Asi po 10 minutách získají brambory pravou škubánkovou konzistenci – přestanou se lepit na vařečku.

7) Lžící namočenou v rozehřátém tuku vykrajujte škubánky.

Tip do kuchyně

 

Podávejte je posypané mákem a moučkovým cukrem, zalité rozpuštěným máslem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj