×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Skotská vejce
60 minut , Střední náročnost ,

Skotská vejce

Co budu potřebovat

400 g bavorské klobásy Nyní v akci
½ lžičky sladké mleté papriky
1 snítka rozmarýnu, lístky
odrhnuté a nasekané najemno
špetka muškátového oříšku,
čerstvě nastrouhaného
sůl a čerstvě mletý pepř
4 lžíce hladké mouky
125 g strouhanky z bílého pečiva
2 vejce, prošlehaná
8–10 křepelčích vajíček
olej na smažení Nyní v akci
hořčice k podávání Nyní v akci

Jak na to?

Do konvice dejte vařit vodu. Klobásky vymáčkněte ze střívka na talíř, poprašte je paprikou, posypte rozmarýnem a několikrát na ně strouhněte muškátový oříšek. Zlehka osolte, opepřete a vidličkou propracujte.
Mouku, strouhanku a vejce rozdělte do tří misek. Křepelčí vajíčka dejte do rendlíku, přelijte vroucí vodou z konvice a 2 minuty vařte. Ihned poté rendlík stáhněte z ohně, dejte ho do dřezu a 2–3 minuty na vajíčka pouštějte studenou vodu. Pak je oloupejte.
Z masové směsi tvarujte placičky o průměru cca 6 cm a balte do nich křepelčí vajíčka. Pak každou kuličku obalte v mouce, ve vejci a strouhance. Kuličky nechte vychladit.
Do hlubšího kastrolu nalijte vyšší vrstvu oleje, nechte ho rozehřát a skotská vejce postupně osmažte dozlatova; trvá to asi 4–5 minut. Nedávejte je do oleje naráz, doporučujeme je smažit na 2–3 etapy podle velikosti kastrolu; každá kulička by měla mít kolem sebe dost místa.
Osmažená skotská vejce odkládejte na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk. Podávejte s hořčicí a vychlazeným pivem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj