×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Skládané koláče
120 minut a více , Střední náročnost , Česká , Sladká jídla , Pečení ,

Skládané koláče

Co budu potřebovat

250 g tvarohu Nyní v akci
1 sklenička povidel
150 g mletého máku
2 lžíce vanilkového cukru Nyní v akci
rozšlehané vejce na potření
Na kynuté těsto:
300 g hladké mouky
30–50 g másla
30–50 g cukru Nyní v akci
1 vejce
20 g droždí Nyní v akci
špetka soli
vlažné mléko dle potřeby Nyní v akci
Na máslové těsto:
200 g másla
200 g hrubé mouky

Jak na to?

1. Suroviny na kynuté těsto zadělejte do polotuhého těsta a nechte ho hodinu kynout. Vypracujte máslové těsto a dejte ho do lednice.
2. Kynuté těsto rozválejte do obdélníkového plátu o tloušťce asi 1 cm, na jednu jeho polovinu
dejte obdélník z máslového těsta a přeložte přes něj kynuté těsto. Znovu rozválejte do obdélníku, přeložte, rozválejte a přeložte.
3. Pak těsto rozdělte na tři díly a ty postupně vyvalujte do tloušťky půl centimetru a krájejte
z nich čtverce o straně asi 6 cm. Doprostřed každého dejte vyšlehaný tvaroh, povidla či mák povařený pětadvacet minut s 250 ml vody a 2 lžícemi vanilkového cukru. Přes náplň přeložte cípy čtverců, k sobě je přimáčkněte kouskem těsta a nakonec koláčky potřete rozšlehaným vejcem. Pečte při 200 °C asi patnáct minut dozlatova.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj