×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Sépiové těstoviny s citronovou strouhankou
30 minut , Předkrm , Nízká náročnost ,

Sépiové těstoviny s citronovou strouhankou

Co budu potřebovat

NA CITRONOVOU STROUHANKU
60 ml olivového oleje Nyní v akci
140 g strouhanky z čerstvého bílého pečiva
sůl
čerstvě mletý pepř
40 g najemno nastrouhaného pecorina nebo parmazánu
1 lžíce citronové kůry, nastrouhané
NA TĚSTOVINY Nyní v akci
60–80 ml olivového oleje Nyní v akci
6 stroužků česneku, na tenké plátky
velká hrst nasekané petrželky
šťáva z ½ citronu Nyní v akci
400 g sépiových těstovin Nyní v akci
sůl

Jak na to?

Nejdřív připravte strouhanku. Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte strouhanku, sůl a pepř a opékejte asi 5 minut dozlatova. Přidejte sýr, citronovou kůru a míchejte ještě 1–2 minuty. Sesypte strouhanku z pánve.

Pánvičku dobře vytřete papírovou utěrkou. Vlijte do ní olej, přidejte česnek a nechte zezlátnout. Stáhněte z ohně a vmíchejte petrželku a citronovou šťávu.

Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Slijte je, vmíchejte do pánve s olejem. Rozdělte na talíře a ozdobte strouhankou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj