×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Sendvič s grilovanou cibulkou a sýrem
30 minut , Střední náročnost , Francouzská , Piknik , Grilování ,

Sendvič s grilovanou cibulkou a sýrem

Co budu potřebovat

3 lžíce másla + na potření chleba Nyní v akci
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
2 cibule, nakrájené na kolečka
1 lžička soli
½ lžičky pepře
1 lžička krupicového cukru
1 lžička čerstvých tymiánových lístků
3 lžíce tmavého piva
4 plátky rustikálního chleba Nyní v akci
4 hrsti sýru gruyère Nyní v akci

Jak na to?

Ve větším silnostěnném hrnci dohromady rozpalte máslo a olivový olej. Vsypte cibuli, pořádně ji promíchejte, aby se obalila veškerým tukem. Opékejte ji zhruba 5 minut. Poté do hrnce přidejte sůl, pepř, cukr a tymián. Za občasného míchání opékejte, dokud cibule nezezlátne až nezhnědne. Vlijte pivo, vařečkou odškrábejte ze stěn a boků připečeniny a sejměte z ohně.
Chleby potřete máslem a dva z nich dejte namazanou stranou na grilovací pánev. Posypte je částí gruyèru a navrch rozdělte cibuli a zasypte zbývajícím sýrem. Přiklopte zbylými chleby – namazanou stranou nahoru – a vzniklé sendviče otočte a ogrilujte i z druhé strany.
Podávejte překrojené.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj