×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Semlor
60 minut , Dezert , Vysoká náročnost , Česká , Sladká jídla ,

Semlor

Co budu potřebovat

75 g másla Nyní v akci
300 ml mléka Nyní v akci
25 g čerstvých kvasnic
40 g krystalového cukru Nyní v akci
sůl
1 lžička kardamomu
1 vejce
560 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku
1 vejce
400 ml smetany ke šlehání
moučkový cukr
Na mandlovou náplň:
200 g loupaných mandlí Nyní v akci
80 g moučkového cukru
80 g krystalového cukru Nyní v akci
špetka kardamomu
1 lžička vanilkového cukru
1 lžíce smetany ke šlehání

Jak na to?

1. Rozehřejte máslo, při­dejte mléko a nechte ohřát na 37 °C (teplota lidského těla). Přimíchejte kvasnice. Poté vmíchejte cukr, sůl, kar­damom, vejce a mouku smí­chanou s kypřicím práškem. Vypracujte těsto. Nechte pod utěrkou na teplém místě kynout 30 minut.
2. Troubu předehřej­te na 225 °C. Pak z těsta vytvořte 12 stejně velkých kuliček, dejte je na plech a nechte kynout ještě 20 mi­nut. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte asi 10 minut.
3. Připravte si mandlovou náplň. Mandle rozmixujte, přidejte k nim oba cuk­ry a 100 ml vody a opět mixujte. Nakonec přidejte kardamom, vanilkový cukr, smetanu a naposledy vše mixujte, dokud nezískáte hladkou pastu.
4. Z upečených bulek seříz­něte vršek a vzniklý prostor vyplňte mandlovou hmotou. Vyšlehejte smetanu, dejte ji do cukrářského sáčku a ozdobte semly. Přiklopte odříznutou částí a posypejte moučkovým cukrem.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 24,90
    sleva: −18 %
  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 19,90
    sleva: −10 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj