×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Semifreddo z nektarinek
10 minut , Dezert , Střední náročnost , Italská , Sladká jídla , Párty , Mražení a zachlazování ,

Semifreddo z nektarinek

Co budu potřebovat

500 g nektarinek
300 ml jablečného džusu
200 g zlatého třtinového cukru Nyní v akci
2 žloutky
2 lžíce likéru Amaretto
250 g mascarpone
100 g oříškových Bebe sušenek

Jak na to?

1) Dvojitou vrstvou potravinářské fólie vyložte formu na terinu o objemu zhruba 1,5 litru.

2) Nektarinky dejte do menšího hrnce, zalijte je džusem a zasypte polovinou cukru. Opatrně zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.

3) Poté hrnec zpola zakryjte a 10 minut nechte probublávat, aby nektarinky změkly a pokryly se sirupem. Poté opatrně vyjměte 8 nektarinkových půlek a dejte je stranou. Zbytek rozmixujte tyčovým mixérem na pyré a nechte zchladnout.

4) Žloutky, amaretto a zbylý cukr dejte do žáruvzdorné mísy a posaďte ji na hrnec s vroucí vodou (voda se ovšem nesmí dotýkat dna mísy) a šlehejte do hladké, světlé a dostatečně husté hmoty.

5) V jiné míse smíchejte mascarpone a nektarinkové pyré. Do směsi vlijte žloutkový krém a promíchejte. Polovinu této směsi nalijte do formy, poklaďte kousky z 8 nektarinkových půlek, přes ně nalijte druhou polovinu směsi, navrch rozdrobte Bebe sušenky (přitlačte je k povrchu) a dejte na 4 hodiny do mrazáku.

Tip do kuchyně

 

Budete-li dezert podávat na večerní party, zkuste ho ještě polít čokoládou. Efekt bude zaručen.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj