×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Sekaná ve slaninové košilce
90 minut , Hlavní chod , Vysoká náročnost , Česká , Pro gurmány ,

Sekaná ve slaninové košilce

Co budu potřebovat

1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 cibule
3 stroužky česneku
24 plátků slaniny Nyní v akci
70 g čerstvé strouhanky
60 ml mléka Nyní v akci
2 lžíce rozmarýnu
1 lžíce dijonské hořčice Nyní v akci
2 vejce
400 g mletého vepřového masa
400 g mletého hovězího masa Nyní v akci
2 hrsti pancetty nebo slaniny Nyní v akci
sůl
pepř
kyselé okurky
chleba Nyní v akci
pivo Nyní v akci

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Olej rozpalte v pánvi s nepřilnavým povr­chem, vsypte cibuli a česnek a opékejte 5–7 minut. Nechte zcela zchladnout. Formu na terinu o rozměrech 22 x 8 x 7 cm vyložte plátky slaniny. Dejte stranou. Strouhanku vsypte do velké mísy, vlijte mléko a nechte 5 minut, aby strouhan­ka nasákla tekutinu. Pak přidejte cibuli z pánve, rozmarýn, hořčici, vejce, oba druhy masa, nasekanou slaninu, dobře promíchejte, nejlépe prohněťte rukama a podle chuti osolte a opepřete. Vzniklou směs důkladně natlačte do te­riny vyložené slaninou. Konce přehněte na maso a dejte na 40–45 minut péct do trouby. Pak vytáhněte, nechte chvil­ku stát, pak vyklopte na plech vyložený pečicím papírem a 5–10 minut dopeč­te, aby slanina na povrchu zezlátla.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj