×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Sekaná s bramborovým pyré
35 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost ,

Sekaná s bramborovým pyré

Co budu potřebovat

NA SEKANOU
500 g mletého hovězího masa Nyní v akci
500 g mletého vepřového masa
sůl a pepř
1 lžička kukuřičného nebo bramborového škrobu
3 stroužky česneku, nadrcené
½ lžičky drceného kmínu
NA BRAMBOROVÉ PYRÉ
600 g brambor, oloupaných a nakrájených Nyní v akci
sůl
větvička rozmarýnu
hrst nasekaných bylinek (tymián, šalvěj, oregano, hladkolistá petrželka)
1 lžíce piniových oříšků
1 lžíce másla Nyní v akci
NA OKURKOVÝ RELISH
1 cibule, nasekaná nadrobno
100 g kyselých okurek, nastrouhaných
1 lžíce hrubozrnné hořčice Nyní v akci
1 lžíce rostlinného oleje na smažení Nyní v akci
NA VÍDEŇSKOU CIBULKU [Cibule]
2 cibule, nakrájené na tenká kolečka
100 g hladké mouky
rostlinný olej na smažení Nyní v akci
NA DIJONSKOU OMÁČKU
1 lžíce dijonské hořčice
150 ml smetany na šlehání Nyní v akci

Jak na to?

Nejprve si připravte sekanou. Troubu rozehřejte na 180 °C. Obě masa promíchejte ve velké míse, osolte, opepřete, přidejte solamyl, česnek, kmín a znovu důkladně promíchejte. Když se vše propojí, přendejte těsto na pracovní plochu a asi 10 minut hněťte. Pak vytvarujte váleček o průměru asi pět centimetrů, přendejte ho na plech, trochu podlijte vodou a pečte 45 minut.
Mezitím si připravte bramborové pyré. Brambory dejte do kastrolu, zalijte je studenou vodou tak, aby byly ponořené, osolte, přidejte větvičku rozmarýnu a vařte na mírném plameni doměkka. Pak je sceďte, propasírujte přes cedník do mísy, přidejte nasekané bylinky, piniové oříšky a máslo, důkladně promíchejte, případně osolte a udržujte zatím v teple.
Na okurkový relish opečte na oleji cibulku doměkka, přidejte okurky, hrubozrnnou hořčici, promíchejte, stáhněte z plotny a dejte zatím stranou.
Na vídeňskou cibulku obalte cibuli v mouce a v rozpáleném oleji ji osmažte dokřupava.
Nakonec si připravte dijonskou omáčku. V menším kastrolu smíchejte dijonskou hořčici se smetanou a krátce povařte.
Na talíř dejte několik plátků sekané, ozdobte je vídeňskou cibulkou, přidejte bramborové pyré, které přelijte lžící dijonské omáčky, do malé mističky naberte okurkový relish a podávejte.

26481975-piniova-jadra-lprPiniové oříšky

Jsou bohaté na bílkoviny, vitamín B1
a železo. Pomáhají lidem, kteří trpí
stresem nebo duševní zátěží,
např. studentům před
zkouškou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj