×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Sekaná
120 minut a více , Hlavní chod , Nízká náročnost ,

Sekaná

Co budu potřebovat

1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 cibule, nakrájená najemno
1 řapík celeru, nakrájený najemno
2 stroužky česneku, oloupané a nasekané
1 paprička jalapeño, se semínky, nasekaná
2 lžičky soli
½ lžičky mletého kmínu
špetka mletého muškátového oříšku
2 vejce
120 ml mléka Nyní v akci
100 ml kečupu nebo rajčatové omáčky
100 g strouhanky
500 g mletého hovězího masa Nyní v akci
500 g mletého vepřového masa
4 silnější plátky slaniny, rozpůlené napříč Nyní v akci

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. V pánvi rozehřejte olej a zhruba 10 minut opékejte cibuli, celer, česnek a papričku doměkka. Osolte a vmíchejte koření, sundejte z plamene. V míse prošlehejte vejce, přidejte mléko, kečup nebo rajčatovou omáčku a strouhanku. Nejlépe rukama zapracujte maso a zeleninu do kompaktní směsi. Tu natlačte do formy a vršek pokryjte plátky slaniny. Pečte zhruba hodinu a čtvrt. Po vyjmutí z trouby odlijte vypečený tuk. Před podáváním nechte sekanou chvilku odpočinout.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj