×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Segedínský guláš
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Východoevropská , Dušení ,

Segedínský guláš

Co budu potřebovat

1 kg vepřového plecka
3 lžíce hladké mouky
4 lžíce rostlinného oleje Nyní v akci
1 cibule
3 lžíce sladké papriky
1 lžička kmínu
200 ml vývaru
1 lžíce rajčatového pyré
400 g kysaného zelí
1 kelímek zakysané smetany Nyní v akci
sůl
pepř
špetka cukru Nyní v akci
bobkový list

Jak na to?

1. Maso nakrájím na dvoucentimetrové kostky. Na mělký talíř nasypu mouku a kostky masa v ní stejnoměrně obalím, přebytečnou mouky oklepu.
2. V kastrolu hodně rozehřeju olej, kousky masa na něm ze všech stran postupně osmahnu a vyndám děrovanou naběračkou. Část oleje z kastrolu sliju.
3. Do kastrolu vsypu cibulku a za stálého míchání ji nechám dozlatova osmahnout. Pak ji posypu paprikou a kmínem, krátce promíchám a stáhnu z ohně, aby paprika nezhořkla. Do kastrolu vrátím maso, vmíchám rajčatové pyré, lehce podliju vývarem, osolím, opepřím, přidám bobkový list. Kastrol vrátím na střední plamen, přivedu k varu, přiklopím a dusím 15 minut.
4. Přidám scezené a pokrájené zelí, promíchám, přikryju a dusím ještě asi 15–20 minut, až je maso úplně křehké. Nakonec přidám smetanu a nechám malou chvíli povařit. Guláš dochutím solí, pepřem a špetkou soli.
Tip - Vepřové maso někdy nahrazuju krůtím a zkusila jsem to i s hovězím. Vždycky je to dobré.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj