×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Se slaninovým džemem
120 minut a více , Svačina , Střední náročnost ,

Se slaninovým džemem

Co budu potřebovat

Chléb bramborový, nakrájený na plátky Nyní v akci
680 g slaniny, nakrájené na kousky Nyní v akci
3 střední cibule, nakrájené najemno
4 stroužky česneku, nasekané
80 g hnědého cukru Nyní v akci
¼ lžičky mletého kmínu
¼ lžičky kajenského pepře
180 ml silné kávy Nyní v akci
120 ml jablečného octa
60 ml javorového sirupu
hrst rukoly
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 čerstvá chilli paprička, zbavená semínek a nasekaná

Jak na to?

V silnostěnném hrnci opečte dozlatova slaninu. Přesuňte ji na talíř vyložený papírovou utěrkou. V hrnci nechte zhruba 1½ lžíce vypečeného slaninového tuku, vhoďte cibuli a česnek a nechte zesklovatět. Přidejte hnědý cukr, kmín, kajenský pepř, kávu, jablečný ocet a javorový sirup a přiveďte k varu. Do hrnce vraťte slaninu a zvolna vařte minimálně 2 hodiny, dokud směs nezhoustne. Pokud chcete, aby byla jemnější, můžete ji ještě rozmixovat v robotu. Nechte zcela vychladnout.

Podávejte s bramborovým chlebem, ozdobte rukolou promixovanou se lžící oleje a nasekanou papričkou.

V lednici můžete džem ve vzduchotěsných nádobách skladovat až 4 týdny.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj