×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Šalvějové medailonky s krémovou polentou
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Východoevropská ,

Šalvějové medailonky s krémovou polentou

Co budu potřebovat

4 lžíce másla Nyní v akci
4 lžíce olivového oleje Nyní v akci
pár lístku šalvěje
4 vepřové medailonky AQ
sůl s 12 bylinkami ABio
Na polentu:
800 g dýně (klidně i mražených kostiček)
3 lžíce olivového oleje Nyní v akci
200 ml mléka AQ Nyní v akci
100 g polenty ABio parmazán k posypání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Dýni nakrájejte na větší mesíčky, zakapejte je olejem, osolte a dejte je na čtyřicet minut péct doměkka. Pak dýni tyčovým mixérem rozmixujte dohladka, přilijte mléko a důkladně promíchejte. Instantní polentu uvařte podle návodu na obale - vsypte ji do 500 ml osolené vroucí vody a za stálého míchání vařte tři minuty. Poté k ní přimíchejte dýni a parmazán, pokud je potřeba, přidejte trošku teplého mléka. Udržujte teplé. Máslo a olej rozehřejte v pánvi, kterou lze dát do trouby. Šalvějové lístky přimáčkněte k masu, osolte ho a poté zprudka opečte dvě minuty z každé strany, aby šalvěj byla krásně křupavá. Pak pět minut dopečte v troubě. Maso podávejte s polentou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj