×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Salsa verde kuskus
20 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Mexická ,

Salsa verde kuskus

Co budu potřebovat

800 g kuskusu
1 l kuřecího vývaru
80–100 g másla Nyní v akci
4 lžíce citronové kůry Nyní v akci
sůl
pepř
600 g mraženého hrášku
hrst mátových lístků
hrst petrželky
vanička řeřichy
1 svazek ředkviček
1 salát little gem
Na omáčku salsa verde:
80 ml olivového oleje Nyní v akci
60 ml bílého vinného octa
hrst bazalkových lístků
hrst hladkolisté petrželky
2 filety z ančoviček
1 citron Nyní v akci
pepř

Jak na to?

1. Nejprve udělejte dresink: všechny ingredience dejte do robotu a 3–4 minuty mixujte, pak dejte stranou.
2. Kuskus nasypte do velké mísy, zalijte ho vroucím vývarem, přiklopte a nechte asi 10 minut stát, aby změkl a absorboval veškerou tekutinu. Poté do něj vmíchejte máslo, citronovou kůru a podle chuti osolte a opepřete. Vmíchejte hrášek, mátu i petrželku, ozdobte řeřichou a kolečky ředkviček. Malé ředkvičky přidejte v celku. Podávejte s lístky salátu little gem a omáčkou salsa verde.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj