×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Salát z nových brambor a vajec
30 minut , Střední náročnost , Česká , Saláty ,

Salát z nových brambor a vajec

Co budu potřebovat

30 g vlašských ořechů
2 lžíce bílého vinného octa
2 lžíce bílého jogurtu Nyní v akci
1 lžička Dijonské hořčice
1 lžička soli
čerstvě namletý černý pepř
2 lžíce ořechového oleje
700 g brambor Nyní v akci
170 g zelených fazolek Nyní v akci
80 g polníčku
4 vejce

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Ořechy nasypte na plech a 8 minut je pečte. Poté je zchlaďte a najemno nasekejte. Dohromady našlehejte ocet, jogurt, hořčici a ½ lžičky soli. Pak přidejte ořechy a dolaďte pepřem. Nakonec za stálého míchání přilévejte olej, abyste získali hustý dresink. Dejte stranou. Ve středně velkém hrnci přiveďte vodu k varu. Vsypte bramborové plátky a vařte je 10 minut doměkka. Opatrně je sceďte, abyste je neponičili. Krátce povařte rovněž fazolky. Na servírovací mísu pak vyskládejte polníček, brambory, fazolky a rozkrojená vejce. Vše osolte a opepřete a zastříkněte dresinkem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj