×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Salát z lilku (Gaji namul)
60 minut , Nízká náročnost , Česká , Saláty ,

Salát z lilku (Gaji namul)

Co budu potřebovat

2 tmavofialové lilky
2 stroužky česneku
½ lžíce sušených chilli
papriček
1 jarní cibulka
1 lžička sezamových semínek
2 ½ lžíce sójové omáčky
½ lžíce sezamového oleje (můžete nahradit olivovým) Nyní v akci

Jak na to?

Lilky nakrájejte na špalíky dlouhé asi 5–6cm a 15 minut je povařte v páře. Nechte je zcela vychladnout. Pustí-li v míse vodu, slijte ji. Pak do mísy přidejte rozmačkaný česnek, chilli, nasekanou jarní cibulku, sezamová semínka, sójovou omáčku a sezamový olej. Promíchejte a podávejte. V Koreji je tento lilkový salát servírován často s rýží.
Tip - Česneku můžete dát klidně víc, aby měl pokrm ten správný říz.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj