×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Salát z červené řepy, pomeranče a fenyklu
90 minut , Střední náročnost , Saláty ,

Salát z červené řepy, pomeranče a fenyklu

Co budu potřebovat

4 malé červené řepy
3 střední obyčejné pomeranče Nyní v akci
1 růžový grapefruit
1 lžíce čerstvé citronové šťávy Nyní v akci
1 lžíce čerstvé limetkové šťávy Nyní v akci
½ menšího fenyklu, nakrájeného na velmi tenké plátky
¼ červené cibule, nakrájené na jemné plátky
olivový olej Nyní v akci
mořská sůl, čerstvě mletý pepř
hrst nasekaných lístků koriandru nebo kerblíku

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Řepy umyjte a zabalte jednotlivě do alobalu; dejte je na plech a pečte asi hodinu, dokud nezměknou. Nechte je vychladnout.
Mezitím oloupejte a zbavte i bílé slupky pomeranče a grapefruit. Ze 2 pomerančů vykrájejte jednotlivé dílky, šťávu zachyťte do menší misky. Zbývající pomeranč nakrájejte na tenká kolečka a vše spolu s citronovou a limetkovou šťávou opatrně promíchejte ve větší míse.
Oloupejte zchladlé řepy. Dvě nakrájejte na tenká kolečka, dvě na klínky. Řepu a pomeranče rozdělte na talíře, přidejte fenykl a cibuli. Zakapejte zachycenou pomerančovou šťávou a olejem, ochuťte solí a pepřem.
Před podáváním nechte salát 5 minut ustát, aby se spojily všechny chutě. Posypte lístky koriandru nebo kerblíku a podávejte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj