×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Salát z brambor, červené řepy a červené cibule
60 minut , Střední náročnost , Saláty ,

Salát z brambor, červené řepy a červené cibule

Co budu potřebovat

500 g syrové červené řepy, oloupané
a nakrájené na kusy
4 lžíce olivového oleje
1 lžička kmínu
1 lžíce tmavého cukru + špetka navíc
sůl a čerstvě mletý pepř
400 g malých salátových brambor, Nyní v akci
nakrájených na stejně velké kusy
jako červená řepa
1 červená cibule, nakrájená na tenké
plátky
strouhaná kůra a šťáva z 1 citronu Nyní v akci
1 lžička červeného vinného octa
hrst nasekané hladkolisté petrželky

Jak na to?

Troubu předehřeji na 200°C. Řepu vložím do pekáčku, promíchám ji se 2 lžícemi olivového oleje, kmínem a lžící tmavého cukru. Osolím, opepřím a peču 35–40 minut, až je řepa měkká a zkaramelizovaná. Vyndám ji z trouby a nechám vychladnout.
Mezitím dám do kastrolu brambory, zaliji je vodou tak, aby byly na prst ponořené, osolím a vařím do změknutí. Sliji je a nechám vychladnout.
Cibuli vhodím do mísy, zaliji ji troškou vařící vody a nechám ji 2 minuty nasáknout. Pak vodu sliji, cibuli osolím a zakapám ji citronovou šťávou a promíchám. Nechám ji 20 minut stát, až bude mít zářivě růžovou barvu.
Znovu sliji tekutinu z cibule, tentokrát do mističky nebo malého džbánku, vmíchám červený vinný ocet, špetku soli, špetku cukru a zbývající 2 lžíce olivového oleje. Tak si připravím zálivku.
V míse promíchám pečenou řepu s bramborami a zálivkou z cibule, pak vmíchám cibuli, citronovou kůru a hladkolistou petrželku.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj