×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Salát s limetkovým dresinkem a šťavnatým steakem
20 minut , Nízká náročnost , Česká , Pro gurmány ,

Salát s limetkovým dresinkem a šťavnatým steakem

Co budu potřebovat

1–1,5 balení směsi Mix listových salátů AQ
1 okurka, nakrájená na dlouhé plátky
1 velká červená cibule, nakrájená na kolečka
1 svazek ředkviček, pokrájený na tenká kolečka
1 hrst bazalkových listů
2 hovězí steaky (skvělé jsou třeba rump steak nebo entrecote s ochuceným máslem naší vlastní značky Albert Excellent) Nyní v akci
sůl, pepř
olivový olej na potření Nyní v akci
Na dresink:
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 limetka, šťáva vymačkaná
1 lžíce rybí omáčky
1 lžíce sójové omáčky
špetka cukru Nyní v akci

Jak na to?

1. Všechny přísady na dresink našlehejte v misce.
2. V míse smíchejte Mix listových salátů, okurku, cibuli, ředkvičky a bazalku.
3. Steaky nenaklepávejte, jen je z obou stran hodně osolte, opepřete a potřete olejem. Pánev
rozpalte na maximum a pak na ní 2 minuty z každé strany opečte steaky. Zabalte je do alobalu a nechte 5 minut odležet v troubě vyhřáté na 60 °C.
4. Salát smíchejte s dresinkem, steaky vyndejte z trouby, navrch dejte máslíčko a podávejte společně.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj