×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Salát s vejci a ochucenou majonézou
20 minut , Svačina , Nízká náročnost , Česká , Saláty ,

Salát s vejci a ochucenou majonézou

Co budu potřebovat

8 vajec
150 g majonézy
2 lžíce octa
2 lžíce podmáslí
sůl
pepř
1 větší srdíčko římského salátu Nyní v akci
2 lžíce pažitky

Jak na to?

Vejce vařte ve vroucí vodě 8–9 minut. Nechte je zcela zchladnout, pak je oloupejte, pět z nich přepulte, vyndejte všechny žloutky (bílky pokrájejte a odložte) a vidličkou je rozmačkejte v misce. Přidejte k nim majonézu, ocet, podmáslí, sůl a pepř a dobře rozmíchejte. Zbylá tři vejce nakrájejte na čtvrtky. Listy salátu omyjte, osušte, dejte na servírovací mísu, přidejte čtvrtky vajec, pokrájené bílky a pažitku a vše přelijte ochucenou majonézou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj