×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Salát s vejci
30 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Česká , Saláty ,

Salát s vejci

Co budu potřebovat

350 g vakuované předvařené řepy, pokrájené na měsíčky
3 lžíce olivového oleje BASIC Nyní v akci
3 lžičky jablečného octa
2 lžíce medu
sůl, pepř
4 vejce
4 lžíce zakysané smetany
2 lžičky dijonské hořčice
pár větviček kopru AQ většina nasekaná, pár na ozdobu
100 g polníčku AQ
2 lžíce lískových ořechů AQ, nasucho opražených, nasekaných Nyní v akci

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Měsíčky řepy rozložte na plech vyložený pečicím papírem, zastříkněte polovinou oleje, 2 lžičkami octa, medem, řádně osolte a opepřete. Pečte 20 minut, během peče­ní párkrát obraťte.
Mezitím asi deset minut povařte vejce, aby byla natvrdo. Zbylý olej, zakysanou smetanu, dijonskou hořčici, 1 lžičku octa a nasekaný kopr důkladně promíchejte do dresinku. Na talíře rozdělte polníček, pečenou řepu, přepůlená vařená vejce, zastříkněte dresinkem a posypte zbylým koprem a ořechy.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj