×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Salát s teplými brambory a špenátem
60 minut , Nízká náročnost , Česká , Saláty ,

Salát s teplými brambory a špenátem

Co budu potřebovat

500 g salátových brambor, oloupaných, přepůlených Nyní v akci
2 lžíce olivového oleje + 1 lžíce do dresinku Nyní v akci
hrubá mořská sůl
2 červené cibule, oloupané, každá nakrájená na 6 dílků
4 plátky anglické slaniny, nakrájené na větší kusy Nyní v akci
140 g žampionů, na plátky
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce červeného vinného octa
100 g špenátových listů, očištěných, omytých, zbavených tuhých řapíků
85 g sýru s modrou plísní

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory dejte do pekáčku, pokapejte olivovým olejem a posypejte mořskou solí a nechte péct 20 minut. Poté přidejte cibuli, dobře promíchejte s bramborami a pečte dalších 20 minut, dokud brambory krásně nezezlátnou a cibule nezměkne. Nechte mírně
zchladnout. Zahřejte pánev s nepřilnavým povrchem a nasucho na ní vyškvařte slaninu. Přidejte houby a nechte zhruba 5 minut restovat.

Mezitím si udělejte dresink: smíchejte hořčici, vinný ocet, 1 lžíci olivového oleje a trošku vody.

Brambory, cibuli, slaninu i houby dejte do velké mísy spolu s čerstvým špenátem. Přelijte dresinkem a důkladně, ale opatrně promíchejte. Rozdělte na čtyři porce a před podáváním ozdobte sýrem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj