×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Salát s pečeným květákem, špekem a cizrnou
30 minut , Nízká náročnost , Česká , Saláty , Pečení ,

Salát s pečeným květákem, špekem a cizrnou

Co budu potřebovat

1 hlávka květáku, rozebraná
150–200 g špeku
2 lžíce olivového oleje + 2 navíc Nyní v akci
2 lžíce červeného vinného octa
2–3 plátky bílého chleba
2 stroužky česneku
400g plechovka cizrny
hrst hladkolisté petrželky
40 g čerstvého špenátu
1 červená čekanka
Na chilli dresink:
2 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 malá červená chilli paprička, nasekaná
1 lžička krupicového cukru
sůl, pepř

Jak na to?

1. Květákové růžice, špek, olej a ocet smíchejte v míse a pak přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte dvacet minut při teplotě 200 °C. Na posledních deset minut dejte do trouby i chleba potřený česnekem a 2 lžícemi olivového oleje. Mezitím udělejte chilli dresink: smíchejte ocet s olejem a chilli papričkou, pak vmíchejte cukr a nakonec i sůl a pepř.
2. Do servírovací mísy dejte květák, špek, chleba nalámaný na krutony, cizrnu, petrželku, špenát a čekanku, promíchejte a přelijte dresinkem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj