×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Salát s myškami
20 minut , Příloha , Střední náročnost , Bez vaření ,

Salát s myškami

Co budu potřebovat

1 zelené jablko + 1 zralé avokádo Nyní v akci
½ hlávky salátu
2 hrsti rukoly + 2 hrsti polníčku
1 hrst bílého hroznového vína
150 g ementálu Nyní v akci
pořádná hrst lístků koriandru
7 ředkviček + 6 stonků pažitky na ocásky + kuličky pepře na oči
Na zálivku
2 lžíce limetové šťávy Nyní v akci
sůl a čerstvě mletý pepř
4 lžíce panenského olivového oleje Nyní v akci

Jak na to?

Jablko a avokádo nakrájejte na kostičky a dejte do misky. Přidejte pokrájené salátové lístky a víno. Promíchejte suroviny na zálivku a přelijte jimi salát. Přidejte ementál a koriandr.
Jednu ředkvičku nakrájejte na plátky. Do ostatních udělejte vždy dva zářezy a vložte do nich plátky ředkviček jako uši. Z ředkviček lze také napřed odkrojit dva šikmé plátky a dotvarovat myškám bílé „obličejíčky“ jako na fotografii. Z pažitky utvořte ocásek (nemají-li ředkvičky pěkné kořínky), z pepře oči a čumáčky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj