×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Salát s makrelou a řepou
60 minut , Střední náročnost , Středomořská , Saláty ,

Salát s makrelou a řepou

Co budu potřebovat

800 g malých brambůrek
60 ml olivového oleje Nyní v akci
4 středně velké červené řepy
400 g uzené makrely Nyní v akci
400g plechovka nakládaných bílých fazolí
1 balení polníčku
Na křenový dresink:
150 g majonézy Nyní v akci
1 lžíce strouhaného křenu
1 stroužek česneku
1 lžíce bílého vinného octa
sůl, pepř

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 220 °C. Celé oloupané brambory dejte do studené osolené vody a přiveďte k varu. Vařte dvanáct až patnáct minut, aby změkly. Slijte je a osušte.
2. Plech potřete dvěma lžícemi olivového oleje a dejte na pět minut nahřát do trouby. Zbylý olej smíchejte s očištěnou řepou nakrájenou na čtvrtky. Brambory lehce promáčkněte lžící a dejte je na plech s teplým olejem. Přidejte rovněž řepu a pečte dvacet minut.
3. Mezitím smíchejte v misce všechny suroviny na dresink a odložte.
4. Upečené brambory a řepu promíchejte v míse s uzenou makrelou, okapanými bílými fazolemi a polníčkem. Přelijte dresinkem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj