×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Salát s kořenovou zeleninou a sýrem feta
45 minut , Střední náročnost , Česká , Saláty ,

Salát s kořenovou zeleninou a sýrem feta

Co budu potřebovat

½ bulvy celeru
1 citron, nakrájený na klínky
1 svazek mrkve, očištěné
2 pastináky, oloupané a nakrájené na špalíky
1 červená cibule, nakrájená na klínky
2 červené řepy, oloupané a nakrájené na klínky
70 ml olivového oleje + 2 lžíce navíc Nyní v akci
sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce balzamikového octa
1 stroužek česneku, drcený
1 lžička třtinového cukru Nyní v akci
75 g baby špenátu
rozdrobený sýr feta k podávání Nyní v akci

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Oloupejte celer a nakrájejte na klínky. Hned je ponořte do mísy s vodou a kousky citronu, celer tak nezhnědne.
Mrkev rozložte na velký plech, přidejte pastinák, červenou řepu, cibuli, scezený celer, 2 lžíce olivového oleje, osolte, opepřete, promíchejte a pečte 30 minut.
Prošlehejte olej, balzamikový ocet, česnek a cukr. Upečenou zeleninu smíchejte s lístky špenátu, pokapejte zálivkou a posypte fetou. Podávejte teplé.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj