×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Salát s fenyklem, jablky, ředkvičkami, polníčkem a vejci
30 minut , Příloha , Nízká náročnost ,

Salát s fenyklem, jablky, ředkvičkami, polníčkem a vejci

Co budu potřebovat

2 jablka Granny Smith, zbavená jadřince Nyní v akci
šťáva z ½ citronu Nyní v akci
2 malé fenykly, nejlépe s lístky + na ozdobu
4–5 středních ředkviček
hrst polníčku, bez kořínků
4 vejce
hrst čerstvého kopru, nasekaného
hrstka pekanových ořechů Nyní v akci
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička sherry octa
sůl
mletý pepř

Jak na to?

Jablka nakrájejte na tenké plátky, ty rozkrájejte na nudličky, silné asi jako sirky. Dejte je do mísy a zakapejte citronovou šťávou, aby nezhnědly. Nastrouhejte na tenké plátky fenykl a ředkvičky a přidejte je do mísy k jablku. Uvařte vejce natvrdo. Mezitím si připravte zálivku: prošlehejte všechny suroviny, osolte a opepřete. Vejce nakrájejte na čtvrtky. Natrhejte polníček a spolu s pekanovými ořechy ho přidejte do mísy. Salát promíchejte se zálivkou, posypte koprem a nakrájenými fenyklovými lístky, navrch rozdělte vejce, podle potřeby ještě dochuťte solí, pepřem a podávejte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj