×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Salát caprese trochu jinak
30 minut , Předkrm , Nízká náročnost , Italská , Saláty , Něco lehkého , Pečení ,

Salát caprese trochu jinak

Co budu potřebovat

1 francouzská bageta
1 stroužek česneku
2 větvičky cherry rajčat
1 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
180 g mozzarelly Nyní v akci
Na bazalkovo-koprový dresink:
1 hrst bazalkových lístků, nasekaných
1 hrsti nasekaného kopru
30 ml bílého vinného octa
60 ml olivového oleje + na zakápnutí Nyní v akci
1 lžička krupicového cukru

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 200 °C a udělejte dresink: Smíchejte bazalku, kopr, ocet, olej, a cukr a dejte stranou.

2) Bagetu rozřízněte a nakrájejte na větší kusy, potřete česnekem, vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, navrch dejte větvičky cherry rajčat a zakapejte olivovým olejem.

3) Pečte 10 až 15 minut, nebo dokud chleba nezezlátne.

4) Přidejte mozzarellu a potřete bazalkovým dresinkem.

Tip do kuchyně

 

Salát caprese se samozřejmě připravuje z čerstvých rajčat, bazalky a mozzarelly. Další italskou inspiraci naleznete v našem článku Pod pokličkou italské kuchyně.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj