×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Caesar salát
20 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Americká , Saláty , Něco lehkého , Pečení ,

Caesar salát

Co budu potřebovat

8 plátků slaniny Nyní v akci
50 ml javorového sirupu
1 minibageta
1 stroužek česneku
1 římský salát
4 vejce, uvařená na hniličku, oloupaná
20 g najemno nastrouhaného parmazánu
Na dresink:
1 vejce
2 ančovičky
1/2 lžičky worcesterské omáčky
1 lžička dijonské hořčice
1 lžíce citronové šťávy Nyní v akci
180 ml olivového oleje Nyní v akci
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Jak na to?

Kolem salátu caesar se točí mnoho mýtů. Jak by měl správně vypadat recept?

1) Nejdřív si předehřejte troubu na 160 °C.

2) Plech vyložte pečicím papírem a na něj položte plátky slaniny a každý natřete javorovým sirupem.

3) Pečte je 15 minut dozlatova, nechte vystydnout, a pak je rozdrobte do misky.

4) Nakrájejte bagetu na tenké plátky a nechte je v troubě zapéct dokřupava. Ještě teplé je potřete stroužkem česneku.

5) Do mixéru rozklepněte syrové vejce, přidejte ančovičky, worcesterskou omáčku, hořčici a ci­tronovou šťávu.

6) Pusťte mixér a za chvíli začněte pomalu přilévat olej. Dresink bude pěkně hladký.

7) Římský salát omyjte, osušte a natrhejte do mísy.

8) Přidejte slaninu a promíchejte s dresinkem; případně podle chuti osolte a opepřete.

9) Nakonec salát ozdobte rozpůleným vejcem, opečenými bagetami a posypte parmazánem.

Tip do kuchyně

 

Kdyby se vám dresink zdál moc hustý, přidejte trochu vody nebo oleje.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj