×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


S ricottou a pestem
30 minut , Svačina , Střední náročnost ,

S ricottou a pestem

Co budu potřebovat

chléb vesnický bez E, nakrájený Nyní v akci
2–3 lžíce extra panenského olivového oleje Nyní v akci
1 malá šalotka, nasekaná najemno
450 g cherry rajčátek, rozpůlených
sůl
pepř
175 g ricotty
100 g pesta
balzamikový ocet
bazalkové lístky na ozdobu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Krajíce chleba zlehka potřete po jedné straně olivovým olejem a rozložte je potřenou stranou dolů na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 4–5 minut, vyndejte z trouby a obraťte je potřenou stranou nahoru. Zatímco se chléb peče, rozehřejte v pánvi lžíci olivového oleje, vhoďte šalotku a zhruba 2 minuty opékejte. Přidejte cherry rajčátka, osolte a opepřete. Opékejte, dokud rajčátka nezačnou měknout, ale ještě udrží tvar, zhruba 3–4 minuty. Sundejte z ohně. Opečené krajíce dejte na talíř, chleba pomažte ricottou, potom pestem, navrch dejte rajčátka z pánve a pokapejte balzamikovým octem. Podávejte teplé, ozdobené bazalkovými lístky.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 19,90 cena před slevou: 25,90
    sleva: −23 %
  • současná cena: 19,90 cena před slevou: 25,90
    sleva: −23 %
  • současná cena: 16,90 cena před slevou: 20,90
    sleva: −19 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj