×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rýžový salát s tuňákem
10 minut , Nízká náročnost , Orientální , Saláty ,

Rýžový salát s tuňákem

Co budu potřebovat

240 g rýže Nyní v akci
2 konzervy tuňáka v olivovém oleji Nyní v akci
200 g mraženého hrášku, chvíli povařeného ve vodě, scezeného
2 červené papriky, oloupané škrabkou na brambory, zbavené semeníku a nakrájené na malé kousky Nyní v akci
3 rajčata, nakrájená nadrobno Nyní v akci
5 jarních cibulek, jemně nasekaných
svazek hladkolisté petrželky, nasekané najemno
velká hrst zelených oliv, pokrájených Nyní v akci
4 lžíce majonézy
1 citron, vymačkaná šťáva
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
sůl

Jak na to?

Rýži uvařte, nechte zchladnout, dejte do velké mísy a nasucho ji promíchejte vidličkou, aby se jednotlivá zrna oddělila. Přimíchejte tuňáka, hrášek, papriky, rajčata, jarní cibulku, petrželku a olivy. V malé misce smíchejte majonézu, šťávu z jednoho citronu a olivový olej. Osolte podle chuti. Obojí přetáhněte potravinářskou fólií a nechte každého, ať si sám nabere rýže, ochutí majonézou a smíchá.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj