×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rýžové suflé
45 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká , Moučníky a koláče ,

Rýžové suflé

Co budu potřebovat

3 lžíce másla Nyní v akci
strouhanka
90 g dlouhozrnné rýže Nyní v akci
250 ml mléka Nyní v akci
6 vajec, žloutky a bílky zvlášť
25 g moučkového cukru
50 g krupicového cukru
Kompotované hrušky

Jak na to?

Jednou lžící másla vymažte mísu o průměru 25 cm a vysypte ji strouhankou. Rýži vařte 10 minut s mlékem a zbylým máslem. Poté ji nechte zchladnout. Žloutky našlehejte s moučkovým cukrem, bílky ušlehejte dotuha s krupicovým cukrem. Pak obojí vmíchejte k rýži. Polovinu hmoty nalijte do mísy, poklaďte hruškami a završte zbylou rýžovou směsí. Pečte 25–30 minut.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj