×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rýžové nudle s fazolkami, mátou a koriandrem
20 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Asijská , Pro gurmány , Něco lehkého , Vaření ,

Rýžové nudle s fazolkami, mátou a koriandrem

Co budu potřebovat

250 g skleněných nudlí
500 g zelených fazolek
2 okurky
2 hrsti máty
1 hrst koriandru
4 lžíce nesolených arašídů, nasucho opražených
2 dlouhé chilli papričky
Na dresink:
80 ml limetové šťávy
1 lžíce rybí omáčky
lžíce tmavého cukru
1 lžička sezamového oleje

Jak na to?

Máte rádi asijskou kuchyni? Připravte si svěží a lehkou přílohu v podobě rýžových nudlí s mátou, koriandrem, fazolkami a praženými arašídami.

1) Nudle dejte do mísy, zalijte je vroucí vodou a nechte 5–8 minut stát, aby změkly. Případně je uvařte dle návodu na obalu. Poté sceďte.

2) Fazolky vařte 2 minuty ve vroucí vodě, pak je sceďte, propláchněte pod studenou tekoucí vodou a znovu sceďte a důkladně osušte.

3) Pak v míse smíchejte nudle, fazolky, špalíky okurky, mátu, koriandr, arašídy a chilli.

K nudlím si připravte dresink:
4) V misce smíchejte rybí omáčku, sezamový olej, limetkovou šťávu a cukr.

Tip do kuchyně

 

Limetkové nudle se skvěle hodí i k masu.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj