×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rychlé lasagne
45 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Italská ,

Rychlé lasagne

Co budu potřebovat

2 velké cukety
sůl + sůl s dvanácti bylinkami ABio
200 g anglické slaniny AQ Nyní v akci
1–2 lžíce slunečnicového oleje AQ Nyní v akci
2 stroužky česneku, rozmělněné nožem
půl lžičky drceného chilli
250 g lučiny Nyní v akci
4 lžíce parmazánu, strouhaného
máslo na vymazání formy
350 g omáčky na těstoviny s česnekem AQ Nyní v akci
400 g plátku lasagní

Jak na to?

Cukety omyjte, nastrouhejte, osolte a nechte chvíli vypotit. Lehce vyždímejte. Troubu zahřejte na 190 °C. Vetší pánev s nepřilnavým dnem rozpalte a pak na ní nasucho vyškvařte na nudličky pokrájenou slaninu, přidejte jednu až dvě lžíce slunečnicového oleje, po chvilce cuketu, promíchejte a opékejte. Po čtyřech minutách přidejte česnek a chilli a dvě minuty opékejte. Cuketa by měla lehce změknout. Osolte, přidejte lučinu a dvě lžíce parmazánu, promíchejte a případně dosolte. Vrstvu cuketové směsi dejte na dno zapékací nádoby vymazané máslem, na ní dejte čtvrtinu omáčky a navrch pláty lasagní, na ně opět cuketovou směs a omáčku, lasagne a postupujte do spotřebování všech ingrediencí. Končit byste měli rajčatovou vrstvou. Posypejte zbylým parmazánem a dejte na 20–30 minut péct. Hotové lasagne budou krásně probublávat.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj