×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rychlé hovězí Stroganoff s houbami
45 minut , Střední náročnost , Východoevropská , Pro gurmány ,

Rychlé hovězí Stroganoff s houbami

Co budu potřebovat

2 lžíce oleje Nyní v akci
2 červené cibule, nasekané najemno
4 stroužky česneku, nasekané najemno
400 g libového masa z hovězí kýty nebo roštěnky AQ Nyní v akci
1,5 lžičky mleté papriky
sůl, pepř
3–4 lžíce červeného vinného octa
300 ml hovězího vývaru
2 zelené papriky AQ, nasekané na proužky Nyní v akci
400 g hnědých žampionů AQ (nebo hříbků) Nyní v akci
300 ml smetanového sýru AQ Nyní v akci

Jak na to?

Olej rozpalte v pánvi a pak na něm čtyři minuty opékejte cibuli, přisypte česnek a po minutě i maso nakrájené na nudličky a zprudka je opečte, aby se maso zatáhlo. Okořeňte paprikou, osolte a opepřete, promíchejte a přidejte vinný ocet, přiveďte k varu a nechte probublávat tak dlouho, dokud se veškerá tekutina neodpaří. Teprve pak přilijte hovězí vývar a vařte zhruba dvacet minut, pak přidejte papriku a houby a vařte dalších deset minut. Dochuťte solí a na závěr vmíchejte i smetanový sýr.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj