×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rychlá svíčková
45 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Česká ,

Rychlá svíčková

Co budu potřebovat

2 mrkve
1 větší petržel
1/4 celeru
1–2 lžíce másla Nyní v akci
150 g slaniny, nakrájené na kostičky Nyní v akci
100 g anglické slaniny Nyní v akci
1 l hovězího nebo zeleninového vývaru (může být i voda)
2 bobkové listy
4–5 kuliček nového koření
500 ml smetany ke šlehání
2–3 lžíce hladké mouky
Sůl
pepř
šťáva z citronu Nyní v akci
500 g krůtích nebo kuřecích prsou, opečených dozlatova Nyní v akci
těstoviny k podávání Nyní v akci

Jak na to?

1. Kořenovou zeleninu – mrkev, petržel i celer – nakrájejte nebo nastrouhejte nadrobno. Máslo nechte rozpustit v širším hrnci, přihoďte slaninu a v momentě, kdy začne uvolňovat vůni, vsypte zeleninu a vše opečte dozlatova. Zalijte vývarem, případně vodou, přidejte bobkový list i kuličky nového koření. Přiveďte k varu a přiklopené nechte na mírném plameni vařit 15 minut.
2. Poté vyndejte koření a obsah hrnce rozmixujte tyčovým mixérem. Ve smetaně rozmíchejte mouku, vlijte ji k základu a společně prohřejte. Dochuťte solí, pepřem a čerstvou citronovou šťávou. Podávejte s opečeným drůbežím masem a těstovinami.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj