×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rybízový koláč s pudinkem a sněhem
90 minut , Dezert , Střední náročnost , Sladká jídla ,

Rybízový koláč s pudinkem a sněhem

Co budu potřebovat

300 g hladké mouky
100 g krupicového cukru
180 g studeného másla Nyní v akci
4 žloutky
NA NÁPLŇ
2 sáčky vanilkového pudinku
1 l mléka Nyní v akci
5–6 lžic krupicového cukru
1 kg rybízu
8 lžic kukuřičného škrobu
NA SNÍH
4 bílky
200 g cukru
1 lžíce kukuřičného škrobu

Jak na to?

Z mouky, cukru a másla zpracujte prsty směs jako na drobenku. Pak přidejte žloutky a vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte hodinu odpočívat v lednici. Plech vymažte silnější vrstvou másla. Těsto vyválejte a vložte na plech, propíchejte ho vidličkou a nechte 15 minut v chladu. Troubu předehřejte na 190 °C, na těsto dejte pečicí papír se zátěží, např. fazolemi a pečte zhruba 15 minut. Pak odstraňte zátěž i papír a pečte ještě 15 minut dozlatova. Zatímco se koláč peče, připravte podle návodu pudink a ušlehejte bílky s cukrem a škrobem. Teplotu trouby snižte na 170 °C. Na upečené těsto rozetřete pudink, rybíz promíchaný s kukuřičným škrobem a ušlehané bílky. Pečte 25 minut, pak snižte teplotu trouby na 60 °C a ještě nechte sněhovou čepici sušit zhruba 15 minut. Než budete koláč krájet, nechte ho vychladnout.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj