×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rybízový koláč s drobenkou
120 minut a více , Dezert , Střední náročnost , Česká , Moučníky a koláče , Pečení ,

Rybízový koláč s drobenkou

Co budu potřebovat

500 g polohrubé mouky
250–260 ml mléka Nyní v akci
80 g krupicového cukru
25 g droždí
2 žloutky + vajíčko na potření okrajů
80 g změklého másla + na vymazání Nyní v akci
kůra z 1 citronu Nyní v akci
1 lžička soli
500 g červeného rybízu
NA TVAROHOVOU NÁPLŇ:
250 g tučného tvarohu ve vaničce Nyní v akci
1 vejce
2 lžíce krupicového cukru
NA DROBENKU:
100 g másla, na kousky Nyní v akci
140 g hrubé mouky
100 g krupicového cukru

Jak na to?

Mouku prosejte do větší mísy, uprostřed udělejte prstem důlek, do něj vlijte trochu vlažného mléka, přidejte polovinu cukru a navrch rozdrobte
kvasnice. 10 minut nechte vzejít kvásek. Pak přidejte žloutky, máslo, zbylý cukr, citronovou kůru, sůl a postupně i zbytek mléka. Zadělejte těsto – nejprve míchejte vařečkou, až těsto přestane lepit, zpracujte ho rukama. Během dvou hodin nechte těsto na teplém místě zdvojnásobit objem; v míse a zakryté utěrkou. Troubu předehřejte na 170 °C. Plechy nebo koláčové formy vymažte máslem a těsto rozdělte na poloviny. Každou dejte
na plech a rukama těsto roztáhněte po celé ploše.

Tvaroh smíchejte s vejcem a cukrem dohladka. Pokud je ještě tuhý, zjemněte ho kapkou mléka. Náplň rozetřete dospodu a rybíz dejte navrch.
Udělejte si drobenku: Máslo poprašte moukou a cukrem a rychle rukama zpracujte. Drobenkou pak posypte rybíz. Okraje koláčů potřete vejcem a pečte zhruba 20 minut dozlatova.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 24,90
    sleva: −18 %
  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 19,90
    sleva: −10 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj