×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rybízovo-jahodová zavařenina
120 minut a více , Střední náročnost , Zavařeniny ,

Rybízovo-jahodová zavařenina

Co budu potřebovat

700 g jahod
300 g červeného rybízu
1 balíček gelfixu 1:1
1 kg krupicového cukru

Jak na to?

Jahody a rybíz zbavte stopek, jahody nakrájejte na malé kousky a vše dejte do většího hrnce. Balíček gelfixu smíchejte se dvěma lžícemi cukru a přidejte k ovoci. Za stálého míchání asi minutu povařte. Přidejte zbylý cukr a přiveďte k varu. Za stálého míchání vařte minimálně pět minut. Odeberte pěnu a zavařeninu ihned naplňte do sklenic, uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte pět minut stát.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj