×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rybí závitky s bramborovým salátem
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Chuťovky ,

Rybí závitky s bramborovým salátem

Co budu potřebovat

700g filetů z bílé ryby Nyní v akci
70g másla
6 lžic jemně sekaných bylinek (petržel, šalvěj, kopr, bazalka atd.); bylinky
hrubozrnná hořčice
sůl
pepř
2 listy pórku
Bramborový salát:
700g brambor Nyní v akci
400g mrkve
4 jarní cibulky
5 lžic másla
červený vinný ocet
sůl
pepř

Jak na to?

Pórek nakrájejte na tenké proužky a spařte horkou vodou . Rybu nakrájejte na dlouhé plátky, které potřete máslem, hrubozrnnou hořčicí a zasypte jemně sekanými bylinkami. Ochuťte solí a pepřem. Rybu stáčejte do malých závitků, které převažte připravenými proužky z pórku. Závitky pečte v předehřáté troubě doměkka, můžete je také připravit v páře.

Bramborový salát
Brambory ve slupce uvařte doměkka. Očištěnou mrkev uvařte ve vodě ochucené vinným octem, solí a pepřem. Vařené brambory oloupejte a s mrkví krátce opečte v přepuštěném másle. Ke konci pečení přidejte jarní cibulku. Vše dochuťte solí a pepřem.

TIP
Salát můžete podávat také s majonézou, kterou odlehčete několika lžícemi zakysané smetany.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj