×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rybí polévka
60 minut , Polévka , Nízká náročnost , Vánoce ,

Rybí polévka

Co budu potřebovat

hlava a kosti z 1 kapra
2 mrkve
½ celeru
3 lžíce másla Nyní v akci
1 petržel, nakrájená na kostičky
1 cibule, nakrájená nadrobno
2 lžíce hladké mouky
sůl
2 bobkové listy, 6 kuliček nového koření a celého pepře
200 ml smetany ke šlehání
špetka muškátového oříšku
citronová šťáva na dochucení a petrželka na ozdobení
bílé pečivo na krutony Nyní v akci

Jak na to?

Kapří hlavu zbavte žaber a vložte ji do hrnce. Přidejte kosti, jednu mrkev nakrájenou na větší kousky a polovinu připraveného celeru. Zalijte 1,5 litrem vody a povařte 25 minut. Rybí vývar sceďte do jiného hrnce, z kostí a hlavy oberte maso a nechte vychladnout.
Zbytek zeleniny pokrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte 1 lžíci másla, vsypte zeleninu a zprudka ji osmahněte. Zaprašte ji moukou a opékejte dozlatova. Zalijte vychladlým vývarem, osolte, přidejte koření zavázané v gáze a zhruba 20 minut vařte.
Vraťte do polévky maso, přidejte smetanu a muškátový oříšek a dochuťte citronovou šťávou. Rozmíchejte v polévce 1 lžíci másla. Podávejte s krutony z bílého pečiva a ozdobené nasekanou petrželkou.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 36,90 cena před slevou: 42,90
    sleva: −13 %
  • současná cena: 19,90 cena před slevou: 25,90
    sleva: −23 %
  • současná cena: 14,90 cena před slevou: 19,90
    sleva: −25 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj