Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyRybí polévka se smetanou
Albert logoAlbert logo
  • Rybí polévka se smetanou
Rybí polévka se smetanou

Rybí polévka se smetanou

Velmi snadné
46-60 minut
4/5
Vánoce
Polévka

Ingredience4 porce

4 porce
  • Kapří kosti
  • Kapr hlava 1 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Celer 1/2 ks
  • Petržel 1 ks
  • Sůl
  • Pepř celý 6 ks
  • Cibule 1 ks
  • Mouka hladká 2 plž
  • Nové koření 6 ks
  • Smetana ke šlehání 200 ml
  • Bobkový list 2 ks
  • Citronová šťáva
  • Muškátový oříšek
  • Petrželka čerstvá
  • Krutony
  • Máslo 3 plž
  • Kapří kosti
  • Kapr hlava 1 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Celer 1/2 ks
  • Petržel 1 ks
  • Sůl
  • Pepř celý 6 ks
  • Cibule 1 ks
  • Mouka hladká 2 plž
  • Nové koření 6 ks
  • Smetana ke šlehání 200 ml
  • Bobkový list 2 ks
  • Citronová šťáva
  • Muškátový oříšek
  • Petrželka čerstvá

Příprava

1
Na Vánoce se často podávala také rybí polévka. Ctíte ještě některé ze starých českých tradic?
2
Rybí hlavy očistěte, jednu mrkev, jednu petržel, celer a cibuli oloupejte, celer rozpulte a dejte vše vařit do 2 litrů studené vody spolu se solí, bobkovým listem a novým kořením.
3
Vařte, dokud zelenina nezměkne, pak ji vyndejte spolu s bobkovým listem a vývar přeceďte.
4
Mezitím si připravte zeleninu a jíšku:
5
Zbylou mrkev a petržel oloupejte a nastrouhejte nahrubo na struhadle nebo nakrájejte na kostičky.
6
Na pánvi zpěňte máslo, osmahněte na něm nakrájenou zeleninu a postupně ji zasypte moukou a za stálého míchání smažte, dokud jíška nezačne bublat a nezezlátne.
7
Nechte ji na ohni, pořád míchejte a postupně do ní vlévejte vývar. Nejdřív vznikne kaše, pak postupně základ polévky.
8
Nechte ho 5 minut vařit, pak do něj přidejte libové maso z kapřích hlav.
9
Polévku dochuťte špetkou muškátového oříšku, případně solí a ještě pár minut vařte.
10
Podávejte ji s krutonky a petrželkou.
1
Na Vánoce se často podávala také rybí polévka. Ctíte ještě některé ze starých českých tradic?
2
Rybí hlavy očistěte, jednu mrkev, jednu petržel, celer a cibuli oloupejte, celer rozpulte a dejte vše vařit do 2 litrů studené vody spolu se solí, bobkovým listem a novým kořením.
3
Vařte, dokud zelenina nezměkne, pak ji vyndejte spolu s bobkovým listem a vývar přeceďte.
4
Mezitím si připravte zeleninu a jíšku:
5
Zbylou mrkev a petržel oloupejte a nastrouhejte nahrubo na struhadle nebo nakrájejte na kostičky.
6
Na pánvi zpěňte máslo, osmahněte na něm nakrájenou zeleninu a postupně ji zasypte moukou a za stálého míchání smažte, dokud jíška nezačne bublat a nezezlátne.
7
Nechte ji na ohni, pořád míchejte a postupně do ní vlévejte vývar. Nejdřív vznikne kaše, pak postupně základ polévky.
8
Nechte ho 5 minut vařit, pak do něj přidejte libové maso z kapřích hlav.
9
Polévku dochuťte špetkou muškátového oříšku, případně solí a ještě pár minut vařte.
10
Podávejte ji s krutonky a petrželkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 18 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 18 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.