×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rybí nákyp
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Italská ,

Rybí nákyp

Co budu potřebovat

4 vejce
300 ml mléka Nyní v akci
200 g lososa Nyní v akci
300 g bělomasé ryby Nyní v akci
50 g másla + do kaše
250 g pórku, nasekaného na tenké nudličky
1 lžíce mouky Nyní v akci
menší svazek hladkolisté petrželky – pouze listy, nasekané
sůl, čerstvě namletý černý pepř
100 g uzeného lososa Nyní v akci
150 g čedaru, nastrouhaného
1 kg brambor, uvařených doměkka Nyní v akci
125 ml horkého mléka Nyní v akci

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Vajíčka vař te osm minut, poté je zchlaďte pod prou dem tekoucí vody, oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Mléko nalijte do širšího hrnce a opatrně do něj položte filety z lososa i bělomasé ryby a na slabém plameni vařte tři až čtyři minuty, aby ryby byly po loměkké. Pak je opatrně vyjměte a mléko přelijte do hrnku. Polovinu másla zahřej te v pánvi, přidejte pórek a na mírném plameni opékejte 7 8 minut, aby změkl.
zhruba pět minut, dokud omáčka mírně nezhoustne. Vmíchejte petrželku a po řádně osolte. Přendejte do zapékací mísy, opatrně přidejte vejce, pokrájené vařené ryby i uzeného lososa a posypte čedarem. Navrch dejte bramborovou kaši našle hanou z brambor, 125 ml horkého mléka a soli. Poklaďte zbylým máslem a pečte půl hodiny dozlatova.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj