×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rybí karbanátky s kaší
90 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Bezmasé ,

Rybí karbanátky s kaší

Co budu potřebovat

450 g brambor AQ, varného typu B Nyní v akci
sůl
pepř
1 lžíce másla Nyní v akci
320–400 g rybího masa – lososa AQ Nyní v akci
3 jarní cibulky
100 ml mléka AQ Nyní v akci
75 g mražené kukuřice
čedar
1 velké vejce AQ
strouhanka
olej Nyní v akci
bramborová kaše

Jak na to?

Brambory uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka. Sceďte je, vraťte do hrnce a na středním plamenu chvíli ‚ohřívejte‘, aby se pořádně vysušily. Pak je rozšťouchejte s máslem a nechte zchladnout. Rybí maso, nasekané cibulky a mléko dejte do rendlíku a 5 minut povařte na mírném ohni, aby byla ryba hotová. Pak sceďte a rybu a cibulku najemno nasekejte. Smíchejte s bramborami. Přidejte kukuřici, čedar, vejce a strouhanku a podle chuti osolte a opepřete a uhněťte do kompaktní hmoty. Tvořte z ní karbanátky (asi 6–8) a dejte je na půl hodiny odpočinout do ledničky. Poté je smažte asi 5 minut z každé strany na rozpáleném oleji. Podávejte s bramborovou kaší.
Tip - Zbylé karbanátky druhý den ohřejte a dejte je do burgerů. Budete nadšení

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj