×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rybářův koláč s chlebovou krustou
45 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Pečení ,

Rybářův koláč s chlebovou krustou

Co budu potřebovat

90 g másla Nyní v akci
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 cibule AQ
1 brambora Nyní v akci
2 stroužky česneku
60 ml brandy (nemusí být)
250 ml smetany ke šlehání AQ
1 lžíce citronové kůry Nyní v akci
2 lžíce pažitky AQ
550 g filetů z mořských ryb AQ nebo pangasia
sůl
pepř
150 g chleba Nyní v akci

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo a olej rozehřejte v pánvi s nepřilnavým povrchem. Přidejte cibuli a bramboru a opékejte 10 minut doměkka. Na posledních pár minut přidejte česnek. Vlijte brandy a smetanu a vařte 3–4 minuty, aby omáčka zhoustla. Sejměte z ohně a vmíchejte kůru, pažitku, rybí kousky a sůl a pepř. Poté směs přendejte do zapékací mísy o objemu asi 1¼ litru. Chleba a máslo navíc smíchejte a navrstvěte na rybí směs. Pečte 15–20 minut nebo dokud není chleba zlatavý.
Tip - Do receptu se perfektně hodí den nebo klidně i dva starý chleba. Nahradit jej můžete ovšem i bagetou.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 23,90 cena před slevou: 29,90
    sleva: −20 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj